Energielabel

Vanaf 1 januari 2008 moeten alle woningen op het moment van verkoop , koop of verhuur in het bezit zijn van een geldig energielabel / energie index. Het energielabel is woninggebonden en geeft informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van de betreffende woning nodig is. Het betreft woninggebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, ventilatie en koeling.

Het energielabel van de woning geeft in energieklassen van A t/m G en kleuren aan hoe energiezuinig een woning is. Een woning met energielabel A en heldergroen is energiezuinig en een woning met energielabel G en felrood is energie-onzuinig.

Het energielabel is 10 jaar geldig.

EPA-maatwerkadvies

Naast het verplichte energielabel kunt u ook gebruik maken van het maatwerk dat een Energiepprestatieadvies (EPA) biedt.
Ons EPA-maatwerkadvies geeft inzicht in bouwkundig en installatietechnische verbetermaatregelen. voor de woning. Het biedt een helder overzicht van de huidige energieprestatie van de woning en van de kosten en baten als gevolg van energiegerelateerde maatregelen, inclusief de terugverdientijden.
Uitvoering van maatregelen uit het EPA-maatwerkadvies resulteert in meer comfort, lagere milieubelasting, gezonder binnenklimaat en uiteraard lagere energiekosten.
Wilt u een energielabel, energie-index of een EPA-maatwerkadvies voor een woning? Onze adviseur komt graag bij u langs om deze op te stellen.

Neem contact op voor meer informatie!